Sunday, 26 July 2015

Projek Tahun Akhir Ku (2) || My Final Year Project (2)

Hai
*lap habuk kat blog*
Senyummmm please :)

Lama dah tak jenguk blog ni. Ingatkan dah lupa password tadi masa nak sign in. Nasib baik tak nyanyuk lagi. Sekali try je. Phewww. Lega! Ye la, kalau kat lappy sendiri, sekali sign in je. Pastu save password, jangan sign out. Maka 10 keturunan pun tak payah duk hafal password blog dah. Automatic save. Ni kau dah sign in blog guna komputer tempat intern, memang idok leerrr nak save password.

Oh yeee. Cakap pasal intern kan, nanti aku buat entry baru. Maybe lepas dah habis intern awal bulan September ni. Banyak benda nak post pasal intern ni. Hewhewheww.

Okay. Balik ke topik asal kita hari ni pulak okay? Entry kali ni adalah sambungan daripada entry awal tahun hari tu : 
Projek Tahun Akhir Ku || My Final Year Project
Ye la. Nak la jugak cerita pasal hasil yang aku dapat lepas dah habiskan fyp ni. Horeh!

Let's take a slow walk to view my progress for my project. Ayuh kita!

Cross-linked sago starch

Acid gel in the making after 72 hours

Placed the acid gel in a tea bag

Dried acid gel

Grinding process

Ground acid gel

For more steps and methodology, kindly pm me for best. HAHAAA. Just kidding kids. No harm okay.

Me and Dr. Norhazlin on my pre-viva presentation.

Sis otai. Present pre-viva pakai t-shirt and jeans je. Dulu awal-awal masa pre-proposal presentation, kemain pakai jubah, shawl lilit-lilit terlilit anak tekak haa. Bila dah hujung-hujung sem, bapak lahhhh pemalas. Sarung je apa yang nampak simple dan tak perlu nak starch, iron bagai. Papp papp 5 minit siap. HAHAA. 


Data analysis. Yep. Saya rabun. Hahahaa.

Nak buat 1 graf je, dekat seminggu edit. Touch up sana, touch up sini. Phewww. Lap peluh.


A day before viva presentation

Aku suka buat slide presentation lain daripada orang lain. Biar examiner tengok and they were like, "Woww budak ni ada effort. She deserves an A." HAHAAAA. Sape tak nak solid A for fyp woihhh. Habaq mai sini sapa ja yang tak nak solid A tuhh?

Horeyyyy. I'm done bebeh.

Habis semua peluh jantan, peluh betina keluar masa nak present viva pagi tu. My examiners are Dr Ernee and Dr Alif. Dr Alif just came back from oversea. So aku tak tau la camne cara dia marking for presentation. Buttttttt, everyone in Chemistry Department know Dr Ernee very well. Pehhh. Berjuta killer questionssss aku dapat dari Dr Ernee hari tu. Lucky me, I managed to answered 4 questions out of 5. And the only question yang aku tak dapat jawab was, "What is the definition of heavy metal?" Pehhhh. Seriau weh. Soalan dia simple and deep. Tapi aku tak mampu nak jawab sebab lupaaaa. LUPAAAAAA. Damn I hate my own silly and stupid mistake. Hmmm.

Haaa. Itu je la so far. Next post, kita gebang pasal Seminar Kimia Industri 18 (SKI-18) pulak ye. Yang tu lagi banyak gambar nak upppp. 

Hewhewhewww. Till then. Good day peeps.

#muahcikeddd :3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers