Wednesday, 8 January 2014

Penghabisan Semester 5!

Assalamualaikum wbt :)

Yeay semester 5 bakal menutupkan tirainya hanya dalam beberapa hari je lagi. To be exact ada lagi baki 3 hari kat kolej terchenta untuk menghabiskan final exam. Yeeeeehaaaaa !!

Final exam kali ni merupakan exam yang paling mencabar bagi aku untuk sambut tahun baru 2014. Pehhhh. 3 paper berderet. I was like. . .
(krikk krikk krikkk)

Aku dah conteng sebab nak lepaskan tekanan

Study week aku hari tu ada seminggu je. Exam start 30 Disember 2013. Habis 11 Januari 2014.

30 Dis 13 : Catalysis
6 Jan 14 : Etika 
7 Jan 14 : Industrial Chem 1
7 Jan 14 : Polymer Chem
11 Jan 14 : French 1

Okay fine tulisan buruk masa ni (masa ni je okay)

Nampak macam 4 paper je. Tapi ada 5. French dah takde ruang nak tulis skali. Antara semua paper yang aku ambik, paper etika, polymer dengan kimia industri merupakan exam yang paling paling sangat tak seronok. Sebab aku exam 3 paper berderet. Rasa macam "oh god why this thing must happen to me. oh why why why why why why"

Pastu merungut rungut sebab paper susah nak jawab. Paper etika selasa malam. Paper kimia industri rabu pagi. Then petangnya paper polymer. Jammed otak weh. Aku terpaksa minum nescafe latte lepas paper etika sebab nak avoid rasa mengantuk yang teramat sangat. And today, something interesting happened. #StartwithNESCAFE tengah trending weh. 

 
Like seriously ??

Maka aku dengan penuh perasaan yang bercampur aduk nak mengadu kat NESCAFE la kekononon pergi tweet benda alah ni. Nak mencapub. LOL

Ha. Ha. Ha. Hambar.

Aku dah clash dengan nescafe ni since dua sem lepas. Dah dua sem aku tak minum air yang berkafein ni. Even untuk jawab paper catalysis pon aku tak ambik kafein. Tapi demi 3 paper yang berturut dan berderet, aku mintak couple balik dengan nescafe. Terpaksa tebalkan muka demi mendapatkan pointer yang mencanakkk tinggi. Cewahhh. Aku memang tak boleh ambik kafein. Sebab tak boleh nak control diri sendiri. Menggila pulak satgi.

Bila empat paper dah habis, rasa macam dah habis exam dah. Padahal french ada lagi 11hb nanti. Tapi watlek je kerja. Tengok movie Phantom of The Opera. Pehhh cerita lama memang menggamit memori. First time aku tengok cerita ni masa form 2. Tu pon sebab kena belajar dalam english literature. Hahaa.
Bila bosan tengok movie, aku kemas barang yang nak kena simpan dalam bilik pantri. 

Kotak makanan yang di sponsor

You see that?? Tu baru separuh dari barang aku. Ada lagi separuh yang tak di kemas. Muahahahhaaaa. Biasalah kan. Dah nama pon perempuan. Kadang-kadang barang yang kau tak nak guna pon ada lagi di simpan. Patut kena buang dah. Semak mata memandang. Tapi sayang pulak. Kot la ada kegunaan nanti. So simpan je la. Tiap kali naik sem baru, keluarkan balik dari pantri. Pastu tak guna buat apa-apa pon. Hmmm. Satu pekerjaan yang sia-sia.

p/s : Pesanan buat adik-adik tahun satu, jangan ikut perangai akak ni. Tak senang hidup nanti. AHAHAA

So bila dah start kemas barang, memang otak duk pikir nak balik rumah la jawapannya. Hilang dah segala "bonjour, merci, bien, s'appelent, appelont" blajar masa kelas french hari tu. Aihhhh. Buruk betul perangainya. Macam mana nak dean list ni. U.U
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers