Sunday, 16 September 2012

Saya Senior.. !!

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. :D


Korang sihat? Alhamdulillah. Aku sekarang yang tak berapa nak sihat. wuuuuwuu. Batuk dan flu datang menyerang dua tiga hari ni. Omaiiii omaiiii sangatlah tidak menyelesakan hidung dan tekak. Tapi nasib baek lah ada panadol soluble. Lega sikit lepas minum. 

Semester 3 baru je start seminggu. Tapi aku dah jadi camni. Alahaii. Nak feel jadi senior sikit pon dah tak semangat. Hahaaa. Well yes. This semester aku dah jadi senior. Ahh tak kisah la walaupun senior 2nd year kan. Ado den kisah? Yang penting title senior tu ada la jugak dari takde langsung kan? So makin meningkat usia, makin busy la kan. This sem pon aku busy jugak. Hohooo. Penat.


See. Tengok jadual aku sem 3 ni. Takde la full tapi still penat. Tu pon sebab aku tak masukkan skali dengan jadual tutorial. Hoiii. Penat woiii. But still aku bersyukur dengan apa yang aku ada. Aku bersyukur sebab aku tahu kat luar tu ramai lagi yang tak bernasib baek macam aku. Ye la, ramai je studs kat luar tu yang result punya la excellent bombastic gila tapi still tak dapat masuk uni. 

So korang yang mana dapat masuk uni, jangan la dok merungut itu ini. Aku pon dulu selalu la jugak merungut itu la ini la, tapi bila fikir balik apa yang mak aku cakap, betul jugak. Kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang sebab orang lain ramai berlumba-lumba nak masuk uni. Kan kan kan?

p/s : bersyukur dengan apa yang ada sambil dengar lagu Syukur by kumpulan nasyid Raihan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers