Tuesday, 27 December 2011

Bila final exam sudah tiba…!

Oooo yeahh. Pejam celik pejam celik, dah nak habis dah satu sem aku kat UPM tercinta ni. Tak sangka. Cepat betul masa berlalu. Rasa macam baru minggu lepas je aku tengah orientasi dengan member-member aku kat sini. Terngiang-ngiang lagi cheers kolej aku ni. KPZ aummm. Yeahhh. Ganas bak harimau Malaya gitu. Hahaaa. Oke oke. Tak mau dah melalot banyak-banyak. Bosan pulak nanti. Idea pon banyak hilang. Lupa dah segala benda aku nak taip. Ishh. Sebelum tu kan, meh sini aku nak ajar korang satu equation yang cukup memberi makna sampai menusuk kalbu aku

study = tak fail -----(1)
tak study = fail -----(2)

(1)+(2)

study + tak study = tak fail + fail

factorize

study (1 + tak) = fail (1 + tak)

therefore,

study = fail

Haaa. Nampak tak equation kat atas tu?? Anda faham?? Oke baguss. Tu menandakan anda MATANG untuk membezakan benda baek dan buruk. Tahniah! Hahaa. Bukan apa, tadi masa dok godek-godek inbox tepon, aku terjumpa la mesej lama ni dari ex-roommate aku. Lama dah jugak la. Time matrik tahun lepas Julai 2010. Masa tu nak final exam Penilaian Semester 1 (PSPM 1). Sengih sorang-sorang aku masa baca mesej ni balik. Then dapat la idea nak buat entry baru kat belogg aku ni.

Sekarang ni kan musim final exam. Aku pon sama. Next week nak exam ni. Aishhh. Cuak jugak ni. Yela first time ambil final exam kat U kan. Mesti la cuak. Tapi yang aku pelik bin ajaib nya, senior-senior macam relaks je. Jiran aku ni haa. Siap dok tengok movie korea kot. Winter Sonata pulak. Ni yang buat aku jeles ni. Oke fine. Tunggu la aku habis final ni 14 Jan 2012. Memang aku khatam semua movie dalam external hardisk 500GB aku. Siap la. Huhhh.

Persiapan untuk final exam ^____^v

*sila abaikan katil aku yang bersepah ye*
Lepas tengok buku-buku aku kat atas tu, korang jangan dok tanya aku apa pasal buku matrik dengan SPM pon ada sekali. Tu la satu-satu nya sumber aku. Bukan apa, malas nak beli buku. Biology, Calculus, first sem je aku ambil. Second sem dah tak ada da. Second sem Al-Jabar (Algebra) pulak. Dannn. Untuk buku-buku kimia KESAYANGAN buah hati pengarang jantung aku tu, memang rasa nak celop dengan air milo je. Punya la tebal. Nak tahu berapa tebal dia..?
*sila scroll ke bawah*

Phewww....

Memang tak menang tangan la kan baca semua tu. Mahu jammed otak aku satgi. Otak tepu dengan segala macam mak nenek chemical equation, ionic equation, half-equation, nuclear reaction, ions, bond-bond. James Bond. Hahaa. Oke oke. Cukop! Ini sudah lebih ni.

Hmmm. Nampaknya berjaya jugak aku panjangkan entry kali ni. Wahh. Tak sangka. Satu pencapaian yang membanggakan. Hipp Hipp Hooreeeyyy.. ^.^v
Oke fine..finee. Korang pon dah bosan baca apa yang aku dok melalot sorang-sorang dan aku pon dah takde idea nak tulis apa lagi. So, we stop here my frensss. By the way, BEST OF LUCK to all of you yang ambil exam next week. 4flattt semua. Aminnn~

Study + Tido = Studo




Monday, 12 December 2011

Bersama Mereka di Rumah Nur Hikmah

11 . 12 . 2011
Waahh. Cantik nombor tu. Eheemm. Bukan nombor ekor ye. Korang jangan dok berangan satgi nak pergi kedai Toto beli nombor ekor ni. Aku sekeh satgi baru tau. Hahahaa. Tu tarikh aku pergi Rumah Nur Hikmah, Kajang la.
Baeklah baeklah. Aku ni kalau bab-bab melalot, memang nombor 1.
Sekarang kita teruskan dengan topik hangat hari ini ye kawan-kawanku sekalian
First of all, I would like to express my very good feeling towards this program which is Program Jalinan Kasih Bakti Siswa UPM 2011 with all my friends from Bakti Siswa Group 27 and with our beloved faci, En Ramdzan Radzi
Thanks a lot guys for giving me this opportunity to join this event. You are the best among the best lah! *okey sambung cakap melayu pulak
Secara jujur nya, program ni best gila! Budak-budak kat Rumah Nur Hikmah tu super duper hyperactive lah. Sampai tercengang aku bila first time sampai sana. Terkejut gila. Ingat kan dorang ni sopan-santun, lemah lembut, lemah gemalai semua. But all I see is different. Hyperactive and very talkative. Tak menang tangan nak layan dorang sorang-sorang. Pening kepala.
Banyak event yang kami buat kat sana. Especially bab gotong royong dan sukaneka dengan kanak-kanak. Memang seronok, dua ronok, beronok-ronok lah! 

Naluri keibuan tu masih ada :)

Can you see the picca above?? Haaa. Smart kan? Sangat-sangat tersangat lah terserlah naluri keibuanku saat itu. Ecehh. Bangga sekejap ye. ^____^ Hahaaa

Sebelum pulang, snap a picca first ye kawankawan

Peace yoooo

Haaa. Yang ni mak tiri. Hahaa. Garang ^__^

Saya dengan ini, mempersilakan pemenang tempat pertama.....

Lepas tengok balik semua gambar-gambar tu, then aku teringat pulak kat sorang budak laki ni semalam masa bagi hamper. Ada ke patot budak tu cakap kat depan public cam ni
"Kak, knape semua hamper sama je saya tengok??"
 Ish. Lu bikin gua malu la derr. Aishhh. Maluu doe. Dah la aku pulak yang shopping semua barang untuk hamper tu. Ishh. Malu gila. Nak je aku jawab cam ni,
"Dik, bersyukur je la dengan apa yang ada"
Tapi.... tak mampu keluar dari mulut aku pulak. Sebab fikir rasional kan. Ecehh. *poyo kejap*
Secara tuntasnya, aku sangat sangat berpuas hati dengan program ni. Semua berjalan lancar even thou banyak jugak masalah yang timbul masa nak settle kan paperwork and everything yang berkaitan sebelum program ni berlangsung pada hari kejadian.


Saya bagi anda semua nah SEJUTA BINTANG. Bukan stakat 10 bintang je.
*hehee. amek kauuu*


p/s : maaf semua sebab tak masuk kan gambar yang laen-laen dalam entry ni escpecially to my baksis frens.
by the way, tenkiu to all of you yang menjayakan program ni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers