Thursday, 29 December 2011

Tuesday, 27 December 2011

Bila final exam sudah tiba…!

Oooo yeahh. Pejam celik pejam celik, dah nak habis dah satu sem aku kat UPM tercinta ni. Tak sangka. Cepat betul masa berlalu. Rasa macam baru minggu lepas je aku tengah orientasi dengan member-member aku kat sini. Terngiang-ngiang lagi cheers kolej aku ni. KPZ aummm. Yeahhh. Ganas bak harimau Malaya gitu. Hahaaa. Oke oke. Tak mau dah melalot banyak-banyak. Bosan pulak nanti. Idea pon banyak hilang. Lupa dah segala benda aku nak taip. Ishh. Sebelum tu kan, meh sini aku nak ajar korang satu equation yang cukup memberi makna sampai menusuk kalbu aku

study = tak fail -----(1)
tak study = fail -----(2)

(1)+(2)

study + tak study = tak fail + fail

factorize

study (1 + tak) = fail (1 + tak)

therefore,

study = fail

Haaa. Nampak tak equation kat atas tu?? Anda faham?? Oke baguss. Tu menandakan anda MATANG untuk membezakan benda baek dan buruk. Tahniah! Hahaa. Bukan apa, tadi masa dok godek-godek inbox tepon, aku terjumpa la mesej lama ni dari ex-roommate aku. Lama dah jugak la. Time matrik tahun lepas Julai 2010. Masa tu nak final exam Penilaian Semester 1 (PSPM 1). Sengih sorang-sorang aku masa baca mesej ni balik. Then dapat la idea nak buat entry baru kat belogg aku ni.

Sekarang ni kan musim final exam. Aku pon sama. Next week nak exam ni. Aishhh. Cuak jugak ni. Yela first time ambil final exam kat U kan. Mesti la cuak. Tapi yang aku pelik bin ajaib nya, senior-senior macam relaks je. Jiran aku ni haa. Siap dok tengok movie korea kot. Winter Sonata pulak. Ni yang buat aku jeles ni. Oke fine. Tunggu la aku habis final ni 14 Jan 2012. Memang aku khatam semua movie dalam external hardisk 500GB aku. Siap la. Huhhh.

Persiapan untuk final exam ^____^v

*sila abaikan katil aku yang bersepah ye*
Lepas tengok buku-buku aku kat atas tu, korang jangan dok tanya aku apa pasal buku matrik dengan SPM pon ada sekali. Tu la satu-satu nya sumber aku. Bukan apa, malas nak beli buku. Biology, Calculus, first sem je aku ambil. Second sem dah tak ada da. Second sem Al-Jabar (Algebra) pulak. Dannn. Untuk buku-buku kimia KESAYANGAN buah hati pengarang jantung aku tu, memang rasa nak celop dengan air milo je. Punya la tebal. Nak tahu berapa tebal dia..?
*sila scroll ke bawah*

Phewww....

Memang tak menang tangan la kan baca semua tu. Mahu jammed otak aku satgi. Otak tepu dengan segala macam mak nenek chemical equation, ionic equation, half-equation, nuclear reaction, ions, bond-bond. James Bond. Hahaa. Oke oke. Cukop! Ini sudah lebih ni.

Hmmm. Nampaknya berjaya jugak aku panjangkan entry kali ni. Wahh. Tak sangka. Satu pencapaian yang membanggakan. Hipp Hipp Hooreeeyyy.. ^.^v
Oke fine..finee. Korang pon dah bosan baca apa yang aku dok melalot sorang-sorang dan aku pon dah takde idea nak tulis apa lagi. So, we stop here my frensss. By the way, BEST OF LUCK to all of you yang ambil exam next week. 4flattt semua. Aminnn~

Study + Tido = Studo




Monday, 12 December 2011

Bersama Mereka di Rumah Nur Hikmah

11 . 12 . 2011
Waahh. Cantik nombor tu. Eheemm. Bukan nombor ekor ye. Korang jangan dok berangan satgi nak pergi kedai Toto beli nombor ekor ni. Aku sekeh satgi baru tau. Hahahaa. Tu tarikh aku pergi Rumah Nur Hikmah, Kajang la.
Baeklah baeklah. Aku ni kalau bab-bab melalot, memang nombor 1.
Sekarang kita teruskan dengan topik hangat hari ini ye kawan-kawanku sekalian
First of all, I would like to express my very good feeling towards this program which is Program Jalinan Kasih Bakti Siswa UPM 2011 with all my friends from Bakti Siswa Group 27 and with our beloved faci, En Ramdzan Radzi
Thanks a lot guys for giving me this opportunity to join this event. You are the best among the best lah! *okey sambung cakap melayu pulak
Secara jujur nya, program ni best gila! Budak-budak kat Rumah Nur Hikmah tu super duper hyperactive lah. Sampai tercengang aku bila first time sampai sana. Terkejut gila. Ingat kan dorang ni sopan-santun, lemah lembut, lemah gemalai semua. But all I see is different. Hyperactive and very talkative. Tak menang tangan nak layan dorang sorang-sorang. Pening kepala.
Banyak event yang kami buat kat sana. Especially bab gotong royong dan sukaneka dengan kanak-kanak. Memang seronok, dua ronok, beronok-ronok lah! 

Naluri keibuan tu masih ada :)

Can you see the picca above?? Haaa. Smart kan? Sangat-sangat tersangat lah terserlah naluri keibuanku saat itu. Ecehh. Bangga sekejap ye. ^____^ Hahaaa

Sebelum pulang, snap a picca first ye kawankawan

Peace yoooo

Haaa. Yang ni mak tiri. Hahaa. Garang ^__^

Saya dengan ini, mempersilakan pemenang tempat pertama.....

Lepas tengok balik semua gambar-gambar tu, then aku teringat pulak kat sorang budak laki ni semalam masa bagi hamper. Ada ke patot budak tu cakap kat depan public cam ni
"Kak, knape semua hamper sama je saya tengok??"
 Ish. Lu bikin gua malu la derr. Aishhh. Maluu doe. Dah la aku pulak yang shopping semua barang untuk hamper tu. Ishh. Malu gila. Nak je aku jawab cam ni,
"Dik, bersyukur je la dengan apa yang ada"
Tapi.... tak mampu keluar dari mulut aku pulak. Sebab fikir rasional kan. Ecehh. *poyo kejap*
Secara tuntasnya, aku sangat sangat berpuas hati dengan program ni. Semua berjalan lancar even thou banyak jugak masalah yang timbul masa nak settle kan paperwork and everything yang berkaitan sebelum program ni berlangsung pada hari kejadian.


Saya bagi anda semua nah SEJUTA BINTANG. Bukan stakat 10 bintang je.
*hehee. amek kauuu*


p/s : maaf semua sebab tak masuk kan gambar yang laen-laen dalam entry ni escpecially to my baksis frens.
by the way, tenkiu to all of you yang menjayakan program ni

Sunday, 6 November 2011

Salam Aidiladha = Salam Perantau

SALAM AIDILADHA UNTUK SEMUA

teringin nak sambut raya kat Mekah

Hari ni (6nov2011) merupakan hari yang mulia bagi seluruh umat Islam di Malaysia dan laen-laen tempat. Alhamdulillah. Kita dapat menyambut hari raya aidiladha dengan family dan rakan-rakan. Tapi aku kat sini, kat kolej, kat universiti ni tak balik kampung beraya dengan family. Wuwuuuu T.T . Sedih kot. Maybe bagi korang "ek eleh, raya haji je pon. bukan nya raya puasa. rileks sudah". Amboi amboi amboi. Mulut cakap mudah. Cakap senang la cik kak cik abang sekalian. Tapi, bak kata cegu BM aku dulu, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul tau. Bagi korang, raya haji ni macam takde pape, buleh la cakap. Aku ni laen. Orang pantai timur. Made in KELATE. Walaupun kawan-kawan aku selalu cakap yang aku ni KELATE CELUP. Takpe. Tak kisah. Hahahaa~

Orang pantai timur ni, raya haji bagi besar makna dia kalau dibandingkan dengan raya puasa tau. So, kami-kami di pantai timur akan sambut raya haji lebih meriah kalau nak dibandingkan dengan raya puasa. Mana tak nya, kalau time raya haji la kita buleh bertemu muka, beramah mesra, bekerja sama dan laen-laem BER yang relevan lagi. Sebab time kita nak sembelih lembu/kambing/kerbau/unta, buleh jumpa dengan jiran-jiran, sanak saudara sambil bekerja sama kejar lembu yang terlepas nak buat korban tu. Raya puasa mana ada. Ada? Ada ke maen kejar-kejar dengan lembu pagi-pagi buta? Takde kan kan kan?? Ni la yang special nya pasal raya haji ni.

Lagi satu, time raya haji la la kita buleh pupuk rasa bermurah hati tu yakni sedekah. Haaa. Kan baguih tu. Lepas sembelih dah lembu-lembu yang dok berlari berkejaran pagi-pagi tadi, daging sembelihan tu buleh la kita sedekah kat orang-orang yang layak menerima. Ahli keluarga, orang miskin dan laen-laen. Kan elok macam ni. Takde pembaziran macam raya puasa sebab kita dah tak fikir dah pasal langsir baru, sofa baru, berapa ringgit duit raya (kalau bagi sikit orang cakap kudakut), kasut baru semua. Haaa. Kan elok cam tu. Takde pembaziran pon kan? Kan? MEMBAZIR TU AMALAN SYAITAN NIRRAJIM.

Tapi yang tak elok nya, korang ni suka sangat ikot nafsu serakah tu. Mentang-mentang la makanan banyak time raya, semua benda korang nak bedal kan. Nampak makanan je telan. Nampak makanan je telan. Parah betol la. Korang kena belajar kawal nafsu. Jangan bagi nafsu kawal korang. Ingatlah! Orang laen yang kat tempat-tempat cam India, Afrika (ceruk hutan), Iraq, Afganistan tu semua tak cukup makan tau. So, pandai-pandai la korang bersyukur dengan apa yang ada ye. 

buat ayahanda dan bonda tercinta kat kampung : ingatlah anakanda di perantauan ni sambil makan daging korban tu

Tuesday, 1 November 2011

Saya budak K.I.M.I.A ^^.

HAHAAA..sumpah kelakar. Tu la. Kalau tatau pasal KIMIA, jangan cari pasal.


So, budak-budak KIMIA. Berbanggalah anda.

Keep the bonding between us

Wednesday, 19 October 2011

Tak sangka aku ni GORGEOUS

Which birthday are you in?


JANUARY=CHATTER
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to cont...rol emotions. Unpredictable.
Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.





FEBRUARY=THUG
Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.


ni besday aku. ceria kan budak yang lahir bulan march ni
MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. (tengok, betapa baek nye aku ni) Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others. Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others. Likes to keep theyre crushes kinda secret. Pretty much flawless.


APRIL=SEXY
Suave and compromising.. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive.. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic.. Hot but has brains. 






MAY=LOVER
Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.



JUNE =FINEASS
Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly.spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.




JULY=GANGSTA
You’ve got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a JUNE brithday. It is also more likely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you’ve got the looks for it!!!





AUGUST=ATTITUDE
outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an “every thing’s peachy” attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of “that someone”. longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by “no pain no gain” caring. always a suspect. playful. mysterious. “charming” or “beautiful” to everyone. stubborn. curious.. independent. strong willed. a fighter. 




SEPTEMBER=IMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn’t pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someone to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all.




OCTOBER=HOTTIE
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind. 

NOVEMBER=SWEETIE
Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. 
Hardworking. High spirited.


DECEMBER=BEAUTY
This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Loves freedom. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited .

Kadang-kadang je yang betol pasal benda ni. Korang semua jangan dok taksub sangat. Syirik pulak nanti ye. Yang penting, kita tahu diri kita sendiri macam mana. Try to be the best. Orite??

Saturday, 15 October 2011

Majlis konvokesyen UPM yang ke-35

Majlis Konvokesyen UPM yang ke-35

Universiti Putra Malaysia


First time aku masuk UPM masa daftar 7 September hari tu, benda pertama yang terbayang kat kepala aku ialah majlis konvokesyen. Serius! Aku tak tipu. Teringin sangat nak tengok siswa siswi konvo kat Dewan Besar UPM. Semangat gila pakai jubah konvo warna maroon siap dengan topi dia skali. Goosebumps kot tiap-tiap kali aku terfikir pasal konvo ni. Both thumbs up lah to abang-abang dan kakak-kakak senior sebab nampak sangat handsome dan sangat chantek time tu. (time tu je bagi yang tak handsome dan tak chantek). Oke oke joking je.
Hari ni, 15.10.2011 merupakan majlis konvokesyen UPM yang ke-35. Sesak gila UPM hari. Macik-macik dan pacik-pacik semua datang dari seluruh pelusuk Malaysia sebab nak tengok anak-anak dorang konvo. Perghhh! Terbaek la. Ada yang datang bawak satu kampong haahh. Bagos betol la. Bersemangat waja,wira,perdana sungguh pacik macik sekalian ni


siswi-siswi fakulti sains yang chantek-chantek
hahhh. satu kampong datang tengok majlis konvo

Time dok tengok abang-abang dan kakak-kakak senior tengah happy konvo, aku pon terdetik jugak la kat lubuk sanubari ni pasal majlis konvo aku nanti. Berangan-angan pakai jubah maroon+kuning, topi hitam, siap bawak bunga lagi tau. Heheee. Tersengeh sorang-sorang. Jubah aku warna maroon tau nanti. Chantek gila la. Ada sikit-sikit warna kuning sebab warna kuning kan warna diraja. Ceh~ Bukanlah! Tipu je. Sebabnya warna kuning tu warna rasmi Fakulti Sains UPM. Haaa, try tengok gambar yang aku letak. Kan chantek jubah konvo tu.  Ishh. Tak sabar gila nak konvo. Al-maklum lah. Dalam family aku, aku lah orang first yang akan konvo. Mak ayah tak payah cite la. Dorang tahun bila konvo. Berkurun dah. Gambar konvo pon da pudar warna jadi hitam putih cam filem P. Ramlee dah pon. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers